«Гра Престолів» отримала премію Emmy. Ось головні спойлери восьмого сезону: коли виходить, чого чекати у кінці та хто залишиться живим після фінальної битви

Автор:
Євген Спірін
Дата:
«Гра Престолів» отримала премію Emmy. Ось головні спойлери восьмого сезону: коли виходить, чого чекати у кінці та хто залишиться живим після фінальної битви

Tim P. Whitby / Getty Images

Серіал «Гра Престолів» отримав премію «Еммі» у категорії кращий драматичний серіал. Фанати вже чекають на 8 сезон, який стане останнім. Перша серія сезону повинна була вийти наприкінці 2018 року, але зйомки затягнулися. Спеціалізовані сайти збирають сценарії нових епізодів, які потрапили в мережу внаслідок витоку; НВО робить правила зйомок більш жорсткими, щоб деталі сюжету не потрапили на очі фанатам до прем’єри. Виходить погано. Редакція «Бабеля» вивчила сценарії та інстаграми акторів та зібрала все, що відомо про останній сезон серіалу.

Коли стартує сезон

Восьмий сезон «Гри Престолів» повинен війти не пізніше 21 квітня. Про це свідчить той факт, що НВО знову буде подаватись на премію «Еммі». Тому всі 6 епізодів повинні вийти в ефір до 21 травня, отже 21 квітня — єдина кінцева дата для старту. Раніше програмний директор НВО Кейс Блойс сказав, що «серіал вийде у першій половині 2019 року».

Дата релізу постійно відкладалася через складні зйомки. «На вас чекають ще більше спецефектів, більше епічних баталій, більше різноманітних подій. Це все потребує часу, який нам потрібен, щоб все зробити на рівні», — сказав шеф НВО Кейс Блойс.

Ймовірно, в серіалі буде всього 6 епізодів, проте вони триватимуть від 60 до 120 хвилин. Творці обіцяють, що «серії не будуть занадто короткими для розповіді цієї фінальної історії».

Де можна подивитись трейлер сезону

Трейлера до 8 сезону не існує. НВО оприлюднила кліп з серіалами, які скоро вийдуть на екрани. Серед них було і кілька кадрів з «Гри Престолів». Відео починається з кадрів з Дейнеріс, пізніше з’являється Джон Сноу і питає: «Що відбувається». Дейнеріс відповідає: «Щось дуже незвичайне».

Далі Сноу каже Ланністеру: «Тільки одна війна має значення». Це всього лише кілька кадрів.

Існують і фанатські промо і трейлери, але вони неофіційні і несправжні. Яскравий приклад — відео 9 Media.

Які персонажі будуть у 8 сезоні

Можна зробити припущення, що в останньому сезоні на нас чекатимуть: Джон Сноу, Дейнеріс Таргарієн, Серсея Ланністер, Ар’я Старк, Джеймі Ланністер, Санса Старк, Бран Старк. Всі вони опиняться у фіналі.

Неясно, чи залишилися живими Тормуд і Дондеріон. Вони були на стіні, коли її частину зруйнував Король Ночі. На екрані прямо не показали загибель героїв, тому фанати серіалу сперечались, щодо їх долі.

Проте актор Крістофер Хивью, який грає Тормунда виклав в інстаграм відео з Белфаста, де знімають новий сезон. Це дало підставу вважати, що персонаж не вмер. Пізніше актор видалив відео. А потім з’явився скріпт сценарію останньої серії 7 сезону, і стало зрозуміло: Тормунд живий.

Скріпт сюжету останньої серії 7 сезону Гри Престолів

https://www.thisisinsider.com/

Чого чекати в фіналі

Хоча книга і серіал різні за структурою, за інформацією команди, яка працює над фільмом, Велика Битва буде раніше, ніж цього можна було очікувати. Акторка Емілія Кларк в інтерв’ю розповіла, що вона читала сценарій і не знає, «чи витримають це телевізори».

Інша акторка, Майсі Вільямс (Арʼя Старк), навпаки сказала, що глядачі навряд будуть здивовані. «Це просто відрізняється від того, на що ви очікуєте».

Відомо також, що команда нещодавно завершила зйомки великої битви, що забрало чимало часу. Більше, ніж попередні рази. Цей епізод знімали 55 ночей поспіль.

У заключному епізоді глядачі дізнаються, що Рейгар і Ліанна Старк одружилися раніше, ніж народили Джона. Це означає, що він фактично є законим спадкоємцем.

Деякі з героїв можуть перетворитися на білих ходаків. Так вважає актор, який грає Джеймі Ланністера. «Сподіваюся, що це буду не я. Бо кожного ранку 3 години накладати грим — це не для мене».

Ну, і останній натяк на фінал: татуювання акторки, яка грає Сансу Старк, — вовк і надпис «Зграя житиме».

А тепер — мегаспойлери

Осада і руйнування Вінтерфела.

На сайті фанів серіалу з’явилось відео і фото з процесу зйомок 8 сезону в одному з містечок у Північній Ірландії. На кадрах видно палаючі декорації, які нагадують Вінтерфел — родовий замок дому Старків. Скоріше за все, фортецю зруйнує полум’я дракона. Але невідомо, чи то буде вбитий дракон, якого повернув до життя Король Ночі, або ж до цього якимось чином причетні два інші дракони. За іншим припущенням, Вінтерфел буде зруйнований і спалений армією королеви Серсеї.

Королівська гавань згорить.

Столицю Семи королівств також спалять. Для зйомок цього епізоду у Белфасті відбудували гігантську копію Королівської гавані. Швидше за все, тут також не обійдеться без драконів. Як варіант — хід у відповідь на зраду Серсеї від розгніваної Дейнеріс Таргарієн. Або туди дістанеться Король Ночі зі своїм драконом-зомбі.

Дейнеріс вагітна.

У фіналі сьомого сезону Дейнеріс Таргарієн і Джон Сноу нарешті опинилися в одному ліжку, чого так довго чекали шанувальники. Але на початку нового сезону вони отримають звістку про те, що вони насправді родичі: Дейнеріс є тіткою Джона. Саме тому фанати вважають, що чутки про вагітність однієї з головних героїнь стосуються саме цієї любовної сюжетної історії.

У 8 сезоні Дейнеріс буде вагітною.

Вершники-зомбі.

Судячи з інформації зі знімального майданчика, частина дотракійських вершників, яких привела до Вестеросу Дейнеріс Таргарієн, загине у битві з армією Короля Ночі та приєднаються до війська живих мерців.

Кадр зі знімального майданчику.

Джон Сноу ще раз зустрінеться з Серсеєю.

Про це свідчать кадри зі зйомок, де Джон та Серсея зустрічаються у Королівській гавані. Під час їхньої останньої зустрічі Джон Сноу вмовляв Серсею долучитись до союзу для протистояння війську Короля Ночі. Наразі невідомо, чи здогадається Сноу під час нової зустрічі, що Серсея не виконала свою обіцянку.