Арсенал з боєприпасами вибухнув у Чернігівській області, над містом стоїть заграва. Люди тікають на попутках та пішки. Усі подробиці

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Поблизу міста Ічня в Чернігівській області вибухнули склади з боєприпасами. Про це повідомляє Генеральний штаб збройних сил на сторінці у Facebook.

Надзвичайна подія сталася сьогодні вночі, 9 жовтня, о 3:30. Зараз із регіону евакуюють людей.

«У зв’язку з вибухом на 6-му арсеналі в усій Чернігівській області введені відповідні обмежувальні заходи. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події», — йдеться в повідомленні військових.

Місцеві мешканці залишають свої будинки. У соцмережах пишуть, що чують потужні вибухи від військового складу в районі сіл Дружба та Августовка. В мережі публікують фото та відео вибухів.

На місце НП виїхали оперативна група з начальником Генерального штабу та прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Військова прокуратура почала розслідування за фактом надзвичайної події на військових складах з боєприпасами в Чернігівській області, повідомив the Бабель головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Кримінальне провадження відкрите за фактом недбалого ставлення до військової служби [ч.3 ст.425 Кримінального кодексу]. Розслідування веде СБУ.

За останні два роки це вже третя масштабна пожежа та вибухи на військових складах. НП трапилася 23 березня 2017 року на великому сховищі зброї у місті Балаклія Харківської області, де зберігалося 125 тис. тонн боєприпасів. Тоді загинула одна жінка, пʼятеро осіб отримали поранення.

Рік тому, 26 вересня, біля міста Калинівка Вінницької області також почалися пожежа та вибухи на складах, де зберігалося 188 тис. тонн боєприпасів. Через це з населеного пункту та прилеглих сіл евакуювали понад 30 тис. людей, травми отримали двоє.

Крім того, 29 жовтня 2015 року загорілися склади Міноборони в місті Сватове Луганської області. В арсеналі було близько 3,5 тис. тонн боєприпасів різної модифікації. Снаряди розривалися в межах міста, загинули троє військових та одна місцева мешканка. Відстань від складів до найближчого житлового будинку — усього 300 м.