Гвоздик нокаутував канадця Стівенсона, і тепер в Україні 4 чемпіони світу в професійному боксі. Як йому це вдалось і що це означає

Автор:
Євген Спірін
Дата:
Гвоздик нокаутував канадця Стівенсона, і тепер в Україні 4 чемпіони світу в професійному боксі. Як йому це вдалось і що це означає

Mathieu Belanger / Getty Images

У непростому поєдинку Олександр Гвоздик нокаутував канадця Адоніса Стівенсона — в 11-му раунді. Він здобув титул чемпіона у напівважкій вазі за версією WBC, а Стівенсон потрапив у реанімацію. Гвоздик став четвертим українським боксером, який є чинним чемпіоном світу. Крім нього, чемпіонські пояси різних боксерських організацій мають Олександр Усик, Артем Далакян та Василь Ломаченко. theБабель поговорив із Костянтином Ровенським, майстром спорту з боксу, професійним боксером промоутерської компанії К-2 Promotions, та спортивним оглядачем Дмитром Лазуткіним. Вони розповіли про очікування від бою, видовищність та про те, що чекає на Олександра Гвоздика далі.

Результати бою були непередбачуваними

«Стівенсон боксував у себе вдома. І показував у попередніх домашніх поєдинках, що швидкості і техніки в нього вдосталь, щоб здолати будь-якого суперника. Він був небезпечним, технічним і він не виходив програвати чи вішати рукавички на цвях. Тому шанси були 50 на 50», — вважає спортивний оглядач Дмитро Лазуткін

У букмекерів Гвоздик був фаворитом. «Це було дивно, тому що бій був у Канаді, на батьківщині Стівенсона», — каже Костянтин Ровенський.

Гвоздик міг програти

«Якщо б Гвоздик не завершив бій нокаутом, він міг би програти після підрахунку балів, — каже Лазуткін. — Стівенсон міг виграти за балами, у нього були дуже сильні раунди. А ще домашнє суддівство могло б допомогти. Нічого кримінального тут нема. Таке буває в боксі».

Бій був дуже напруженим.

«Бій був дуже видовищним і конкурентним. Був момент, коли Гвоздика дуже сильно похитнуло, і канати допомогли йому не опуститися на килим. Але Олександр витримав все і дуже ефектно поставив крапку, навіть знак оклику. Такий нокаут в гостях проти багаторічного чемпіона — це саме знак оклику».

Що дає цей титул Гвоздику?

Лазуткін вважає, що перемога важлива насамперед для Гвоздика. «Це нові перспективи. Бажання вийти на обʼєднавчий бій проти Гвоздика вже заявив Дмитро Бєлов [російський] боксер».

Як каже Ровенський, ця перемога не стільки важлива для українського боксу, скільки персонально для Гвоздика. «Наразі не він буде стояти у черзі за поясом, а боксери будуть намагатися вийти з ним на бій. А це вже інші гроші».