Герцогиня Сассекська Меган не зживається з королівською сімʼєю Британії через «брак свободи». Коротко переказуємо статтю The Telegraph

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:
Герцогиня Сассекська Меган не зживається з королівською сімʼєю Британії через «брак свободи». Коротко переказуємо статтю The Telegraph

Max Mumby / Indigo / Getty Images

У травні минулого року Меган Маркл залишила акторську карʼєру й одружилася з британським принцом Гаррі, ставши герцогинею Сассекською. З того часу періодично зринають чутки про труднощі її адаптації до життя при королівському дворі. Приводом для публікації The Telegraph стало звільнення голови служби охорони герцогині. Раніше звільнилася її особиста помічниця. У Меган трапляються конфлікти і з членами королівської сімʼї. У кулуарах вважають, що її шлюб з принцом Гаррі не протягне і пʼяти років, а сама вона скаржиться на брак свободи. Можливо, народження навесні дитини у герцога і герцогині Сассекських помʼякшить суперечності в королівській родині.

Охоронниця британського принца Гаррі та його дружини Меган Маркл звільнилася, відпрацювавши лише півроку. Планувалося, що вона стане правою рукою Меган і очолить службу безпеки подружжя герцога і герцогині Сассекських. Раніше, у листопаді минулого року, звільнилася персональна помічниця Меган. А потім її особиста секретарка оголосила, що йде зі своєї посади. Це викликало чутки про проблеми у стосунках колишньої американської актриси з обслуговуючим персоналом та охороною при королівському дворі.

Джерела у Скотланд-Ярді стверджують, що охоронниця пішла з роботи «з особистих причин», які «абсолютно ніяк не повʼязані ані з герцогом, ані з герцогинею». До того ж вона звільнилася не тільки з охорони королівської сімʼї, але й зі служби в лондонській поліції. У той же час згадується інцидент у жовтні минулого року під час тихоокеанського туру подружжя герцога і герцогині Сассекських. Тоді охоронниця допомогла хутко вивести герцогиню, яка була на 15 тижні вагітності, з ринку на Фіджі, куди та вирішила податися без охорони.

Колишній охоронець принцеси Діани Кен Ворф припускає, що це зруйнувало довіру між жінками. «Члени королівської сімʼї постійно нарікають на брак свободи. Я памʼятаю, що Діана весь час скаржилася на це. Має пройти якийсь час, щоб у стосунках зʼявилася довіра. І тоді можна зробити дуже багато, якщо ви довіряєте одне одному».

Британські таблоїди вже охрестили герцогиню «Ураган Меган» і «Важка Герцогиня», натякаючи на те, що поява при дворі колишньої зірки серіалу «Форс-мажори» пройшла не надто гладко. За твердженнями джерел, Меган наполягає на тому, щоб її сприймали як звичайну людину. А принц Гаррі напередодні весілля минулого травня нібито говорив королівській прислузі, що «Меган має отримувати все, що вона просить».

Наводять і розповіді про те, як герцогиня будила прислугу о пʼятій ранку й закидала електронними листами, бажаючи «якомога швидше розібратися з вивченням королівських ритуалів і зайнятися справжніми справами». Саме тому в кулуарах королівського палацу до неї ставилися з осудом і «давали шлюбу років пʼять». «Ви повинні памʼятати, що коли люди влаштовуються у королівську прислугу, вони розраховують, зрештою, на те, що обслуговуватимуть королеву і державу, а зовсім не американську актрису, яка знялася в телесеріалі про юристів», — говорить одне з джерел.

У Меган не склалися стосунки не лише з обслугою, але й з членами королівської сімʼї. The Telegraph згадує, як вона довела до сліз дружину брата принца Гаррі — Кейт Міддлтон. Герцогині посварилися через примірку сукні подружки нареченої для дочки Кейт, принцеси Шарлотти. Також Меган «засмутила» королеву, попросивши дозволу надіти іншу діадему замість тієї, яку запропонувала Єлизавета. Герцог і герцогиня Кембриджські — Вільям і Кейт, і Сассекські — Гаррі та Меган вирішили переїхати в маєтки подалі від Лондона. Але The Telegraph не повʼязує це із розбіжностями у стосунках, адже «обидві пари вважають Кенсінгтонський палац акваріумом із золотими рибками». Переїзд більше повʼязують із бажанням Гаррі скопіювати сільську ідилію, яку Вільям створив для своїх дітей. Адже дитина у подружжя герцога і герцогині Сассекських має народитися вже навесні.

Саме материнство може зблизити двох герцогинь і помʼякшити протиріччя в королівській родині. Також повідомлялося, що герцог і герцогиня Сассекські наймають американську експертку з виховання дітей Конні Сімпсон. І після звільнення охоронниці, особистої помічниці та секретарки, можливо, саме вона стане тією насправді необхідною Меган близькою і довіреною людиною, яка була б для неї опорою при королівському дворі.