Сьогодні відбудеться другий півфінал Нацвідбору «Євробачення». Ось хто на ньому виступить, крім групи KAZKA

Автор:
Лєна Ковальчук
Дата:

У суботу, 16 лютого, відбудеться другий півфінал Національного відбору «Євробачення». У ньому виступатимуть колишні учасники проектів «Голос країни» та «Х-фактор». Серед претендентів є безперечний фаворит — група KAZKA, їх пісня «Плакала» зібрала на YouTube майже 150 мільйонів переглядів й увійшла у світовий топ-10 Shazam. Результати першого півфіналу показали, що чим більше у виконавця переглядів на YouTube, тим більше шансів він має дійти до фіналу. Розповідаємо, хто братиме участь у другому півфіналі пісенного конкурсу.

Facebook / Braii

Braii — київська група, грає пост-панк та інді. Солістка Braii Оксана Бризгалова — засновниця музичної студії Istok (на ній записувалися Іван Дорн, Джамала, Агонь, О.Тorvald та інші). Крім Бризгалової, у групі грають Андрій Шулаков на гітарі, Слава Лось на барабанах і друга дівчина у групі — басистка Інна Рассамаха. У 2018-му випустили свій перший EP — City of Nothing.

У відборі «Євробачення» беруть участь вперше, для цього обрали пісню “Maybe”. Вона увійде в новий альбом, реліз якого запланований на березень 2019 року. За рахунок конкурсу хочуть розширити свою аудиторію, хоча переконані, що прихильники альтернативної музики й так про них знають.

Facebook / Freedom-jazz girls band

Freedom-jazz — український кавер-гурт, створений у 2008 році. Продюсер групи — хореограф Олена Коляденко. Позиціонують себе як джаз-кабаре, у складі колективу десять дівчат: три вокалістки — Анастасія Малега, Санні Журба і Софія Павліченко, трубачка, бас-гітаристка, клавішниця, барабанщиця і три саксофоністки.

У відборі гурт бере участь вперше. Для них це шанс показати авторську пісню, а не кавери, завдяки яким вони відомі. На відборі виступатимуть з піснею “Cupidon”.

Facebook / LAUD

LAUD — український співак, справжнє імʼя — Влад Каращук. Учасник шостого сезону проекту «Голос країни». З 2017 року працює з продюсером Джамали Ігорем Тарнопольським, тоді ж узяв собі псевдонім LAUD. У 2018 році випустив свій перший альбом — «Музика», дав кілька сольних концертів і взяв участь у відборі на «Євробачення», пройшов у фінал, але тоді від України на конкурс поїхав співак MELOVIN.

LAUD каже, що вирішив брати участь у відборі 2019 року, тому що звик доводити все розпочате до кінця. На конкурс іде з новою піснею — «2 дні». «Врешті-решт, я обовʼязково представлятиму Україну на «Євробаченні».

Instagram / annamariaduet

ANNA MARIA — дует двох сестер-близнят, створений у 2004 році. Брали участь у музичних телепроектах «Шанс» і «Голос країни». У 2015 році випустили перший альбом — «Різні». У Національному відборі на «Євробачення» беруть участь вдруге: у 2013 році програли співачці Златі Огневич. Презентують нову пісню — “My road”, яку написали спеціально для конкурсу.

«Цього разу написали такий трек, який давно хотілося написати, — драйвовий і такий, що розкриває наші вокальні можливості. Вже отримали багато хороших відгуків на нього. Навіть Eurovision Song Contest radio зі штаб-квартирою у Берліні відібрало наш трек для ротації».

Facebook / Kira Mazur / Кіра Мазур

КIRA MAZUR — українська співачка, виконує поп-фолк з елементами року і діп-хаусу. Деякий час співпрацювала з французьким продюсером, лауреатом премії Греммі Керредіном Солтані. У 2018 році випустила дебютний альбом «Мій FOLK», під час презентації якого стрибнула з парашутом, одночасно співаючи пісню, і встановила рекорд України.

Минулого року співачка надсилала заявку, але не дійшла до етапу півфіналів. На відборі представить пісню «Дихати», у ній вона поєднує фолк з іншими музичними напрямами. «У цьому році я випустила альбом, а потім ще кілька нових треків і вважаю, що мені є що сказати на «Євробаченні».

Facebook / KAZKA

KAZKA — київський електро-фолк гурт, що зібрався в 2017 році. Проект лейблу Юрія Нікітіна Mamamusic. У складі гурту Олександра Заріцька (учасниця 4-го сезону проекту «Голос країни»), Микита Будаш — клавішні, гітара, а Дмитро Мазуряк грає на духових. У 2017 році Заріцька і Будаш придумали гурт KAZKA, тоді у складі їх було двоє, вони брали участь у проекті «X-фактор» і навіть пройшли у прямі ефіри. У 2018 році до них приєднався Дмитро Мазуряк, тоді ж вони взяли участь у Нацвідборі на «Євробачення», але не дібрали балів у фіналі. У цьому році випустили перший альбом — KARMA, а також дали перший великий сольник у київському клубі Atlas.

Кліп групи на пісню «Плакала», який вийшов у вересні 2018 року, зібрав 147 мільйонів переглядів і увійшов до світового рейтингу топ-10 за версією сервісу Shazam. У перший тиждень виходу «Плакала» стала найпопулярнішою піснею на YouТube в Латвії, Україні, Білорусі та Молдові. Група отримала музичні премії «Відкриття року» і «Прорив року» від Yuna та M1 Music Awards. У Нацвідборі «Євробачення» вирішили брати участь, щоб презентувати українську культуру світу, представлять пісню “APART”.

Фото надане пресслужбою артиста.

Ivan NAVI — справжнє імʼя — Іван Серковіч, учасник третього сезону проекту «Голос країни». У 2018 році випустив свій перший альбом — «Такі молоді». Каже, що працює в жанрі хаус і тропікал-хаус. У кінці року почав працювати над першим англомовним міні-альбомом. Пісня “All For The Love”, з якою він виступить у другому півфіналі Національного відбору, звідти.

«Насправді, я зазделегідь не планував участі і не писав пісню спеціально для «Євробачення». Просто відправив пісню “All For The Love” музичним продюсерам українського відбору і радий, що вони її оцінили, тому що вона в дусі «Євробачення».

Instagram / ado.khayat

KHAYAT — український співак, справжнє імʼя —Андрій Скалькович, хоча сам себе називає Адо Хаят, співпрацює з лейблом Івана Дорна Masterskaya. У 2019 році став учасником 9-го сезону «Голос країни». У своїх піснях поєднує українську стилістику і сучасне звучання. У другому півфіналі Нацвідбору представить пісню “Ever”. На участь у конкурсі зважився, щоб зрозуміти, наскільки його пісні цікаві людям.