Кіт Флінт наклав на себе руки. Ось 5 кліпів The Prodigy, де він був вокалістом, та бонус з альбому, який так і не вийшов

Автор:
Євген Спірін
Дата:
Кіт Флінт наклав на себе руки. Ось 5 кліпів The Prodigy, де він був вокалістом, та бонус з альбому, який так і не вийшов

Joseph Okpako / WireImage

Вокаліст The Prodigy Кіт Флінт вкоротив собі віку. Тіло музиканта знайшли вранці 4 березня в його будинку в Ессексі. Флінту було 49 років. Гурт збирався зіграти на фестивалі Upark в Києві 18 липня. Останнім часом Флінт часто казав про депресію та говорив, що «вбʼє себе, коли все це закінчиться». В інтервʼю 2015 року він також казав, що не накопичує гроші, а тільки витрачає. І хоча всі знали Кіта як обличчя та вокаліста The Prodigy, став він таким не з самого початку і співав далеко не в усіх піснях. theБабель пригадує саме ті треки, де Флінт був на вокалі.

The Prodigy — вихідці з андеграундної рейв-сцени Великої Британії. Одного разу, в середині 80-х, Флінт прийшов на вечірку та почув діджея Ліама Гаулетта. Кіту сподобалася музика, і він попросив у Ліама касету з записами. Через деякий час Флінт запропонував діджею не просто грати, а робити шоу. Гаулетт грав на сцені, а Флінт і його друг Лірой Торнгілл танцювали під музику. Рухи у Флінта були дуже специфічними, тому тріо швидко стало популярним гостем на рейвах.

“Firestarter”

В 1996 році вийшов сингл “Firestarter”, він посів першу сходинку британського чарту та тримався там три тижні. Пісню співав Флінт. Через текст консервативна частина суспільства Великої Британії засуджувала пісню. Центральними в ній стали рядки «Iʼm the bitch you hated, filth infatuated \ Iʼm the pain you tasted, well intoxicated». Кліп знімали на покинутій станції метро, через відеоряд канали відмовилися показувати його вдень. З цього почалася нова ера гурту, і панк-лук Флінта став впізнаваною фішкою.

“Breathe”

У тому ж 1996 році виходить ще один сингл та кліп. Пісню знову співає Флінт, і вона теж займає першу сходинку чарту. У кліпі учасники гурту ходять у закинутому будинку та бачать різні галюцинації, періодично їх оточують крокодили, таргани та багатоніжки. Відео отримало нагороду MTV video music awards 1997 року.

“Fuel My Fire”

У 1997 році виходить альбом The Fat of the Land і відразу бʼє всі рекорди продажів. Усі пісні з нього стали хітами, а власне альбом побив кілька світових рекордів. Зараз у світі продано понад 10 мільйонів копій. На альбомі є цікавий трек — “Fuel My Fire”, це кавер на пісню жіночого панк-гурту L7 з альбому Hungry for stink 1994 року. Його вокалістка Доніта Спаркс епатувала відвідувіачів концертів. Наприклад, у 1992 році на одному з фестів вона вийняла з себе тампон та кинула ним у глядачів. У виконанні Флінта трек вийшов злішим та бруднішим.

“Serial Thrilla”

Пісня з цього ж альбому. У записі використані семпли гурту Skunk Anansie — “Selling Jesus”. У 1997 році зростала хвиля Nu Metal, тому пісня “Serial Thrilla” вийшла доволі жорсткою.

“Вabyʼs got a temper”

Наступною піснею стала “Вabyʼs got a temper”. Сингл презентували в 2002 році після довгої перерви. Партнеру Флінта Гаулетту пісня не подобалась, і він називав її «досить дивною і не схожою на репертуар гурту». І вона справді більше відображає панк-дух самого Флінта. У кліпі The Prodigy як звичайні робітники офісу приходять у гримерку, де перевтілюються у свої сценічні образи. Усе це — на фоні оголених жінок, які доять корів та розливають молоко в маленькі баночки. Усі, хто пʼють молоко, пʼяніють.

“Take me to the hospital”

Сингл вийшов у 2009 році та став 19-м у музичній карʼєрі The Prodigy. Пісня піднялась на 38-му сходинку офіційного хіт-параду Великої Британії. Кліп знімали на VHS, щоб зберегти дух школи 90-х років. Першими його побачили власники PlayStation 3 — у додатку для консолі.

Бонус: “AIM 4” і “War”

У 2003 році Флінт створив свій сайд-проект під назвою FLINT. Панк-гурт випустив лише один успішний сингл — “AIM 4”. Через сольну карʼєру Флінт посварився з іншими учасниками The Prodigy. Але альбом Device #1 так і не побачив світу, хоча колекціонери володіють промокопіями платівки. Кліп, у якому Кіт танцює у спідниці з рожевими дротами, можна подивитись тут. На YouTube відео немає, тільки пісня окремо. Там також можна знайти й інші пісні з неіснуючого альбому.

Флінт співпрацював с даб-степ виконавцем та продюсером із західного Лондона Caspa. Ось кліп на пісню “War” 2012 року, оцініть колаборацію самі.