Підозрюваний у підкупі депутата Юрія Тимошенка листувався з «Валєрою (БЮТ)». Наводимо текст повністю

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:

Один з підозрюваних у тиску і спробі дати хабар депутату Юрію Тимошенку, Тарас Костанчук вів смс-листування з людиною, яка записана в його телефоні під імʼям «Валєра (БЮТ)». Про це theБабелю повідомили джерела у правоохоронних органах.

У листуванні, стверджують джерела, «Валєра (БЮТ)» підганяє Костанчука закінчити якусь справу. Наводимо листування повністю.

Костанчук: ... Сидимо, спілкуємось..
Валєра (БЮТ): Буду з Ю дві години на машині. Напиши будь ласка. або передзвони

Костанчук: Ок.

Валєра (БЮТ): Тарас, завтра взагалі останній день! Напиши пару слів!!!

Костанчук: Післязавтра. Валерій, не треба нервувати, буде, як буде.

Валєра (БЮТ): 7 віддають бюлетені до друку, просто інформую

«Бабель»

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко підтвердив справжність цього листування і додав, що це номер народного депутата від «Батьківщини» Валерія Дубіля, «який, очевидно, є замовником шантажу та підкупу кандидата в президенти».

Крім того, Луценко вже на брифінгу оприлюднив інше листування, яке взяли з телефону помічника Юрія Тимошенка, з таким собі Романом Р. Луценко називає його організатором, який пересилає Тарасу Костанчуку смс-повідомлення.

Зокрема він пропонує озвучити Тимошенку варіанти про те, що якщо він погоджується на пропозицію і знімається з виборів, то «Юрій виходить чистим із води і стає героєм для народу, стає публічною особою і одним із лідерів «Партії захисників України [Костанчука]» і правоохоронні органи закривають проти Тимошенка кримінальну справу [очевидно, йдеться про справу, яку розслідує Нацполіція за скаргою депутата Сергія Власенка].

Якщо ж Тимошенко не погоджується, то, згідно з листуванням, для народу формуватимуть його імідж «як запроданця, який працює на Пороха», каже Луценко. Його членів комісії буде переслідувати МВС.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що підозрювані у справі щодо тиску на Тимошенка листувалися з політиками. Сам Тимошенко говорив, що за справою стоять люди, які разом з ним працюють у парламенті. Якщо припустити, що йдеться про народних депутатів, то «Валєрой (БЮТ)» може виявитися депутат від «Батьківщини» Валерій Дубіль. Він — єдиний депутат однойменної фракції на імʼя Валера, а в минулому був депутатом парламенту від «Блоку Юлії Тимошенко».

theБабель намагався звязатися з Дубілем, але його телефон не відповідає.