Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко півтори години говорила з журналістом Гордоном. Переказуємо в одному абзаці

Автор:
Євген Спірін
Дата:
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко півтори години говорила з журналістом Гордоном. Переказуємо в одному абзаці

Sergii Kharchenko / NurPhoto via Getty Images

Журналіст Дмитро Гордон 25 березня оприлюднив інтервʼю з кандидаткою у президенти Юлією Тимошенко. Вони говорили про вибори, інших кандидатів, шанси на перемогу та про те, що повинен робити новий президент. Переказуємо коротко.

Я сплю по 4—5 годин. Я не бачу свою родину і дітей — це жертва. Для нового президента головне — відчувати біль людей. 39 кандидатів у президенти — це не демократія. Петру Порошенку не треба було бути президентом, він мусить піти, тому що він вбив віру і надію людей після Революції Гідності. З Порошенком ми не спілкуємося. У нього фейкова патріотична риторика. Володимир Зеленський — талановита людина, люблю його як артиста, як людину — поважаю, як політика — не розумію. Анатолій Гриценко — серйозний політик і розумна людина. Після всіх перегонів ми можемо бути разом, а можемо бути опонентами. З Юрієм Тимошенком я не знайома. Ми могли б зареєструвати 10 Порошенків, але ми не зробили такого. Те, що Вакарчук не пішов у президенти, — це добре для нього. Коли мені важко, я вмикаю пісні Вакарчука. З Арсеном Аваковим ми політично розійшлись у 2014 році. Янукович був простий і зрозумілий — ми знали, з ким маємо справу. Юру Луценка затягнули в темряву, і він порушив абсурдну справу проти мене. Нам не вистачає грошей, щоб розгорнути масштабну кампанію. Коли знайшли десяток жінок, які не заробляють гроші, але пожертвували мені на кампанію, мені стало приємно. Просто підприємці бояться, що якщо вони відкрито мене підтримають грошима, до них прийдуть СБУ та ГПУ. На цих виборах вперше купують виборців за бюджетні кошти. [Йдеться про монетизацію субсидій.] Порошенко не може виграти вибори, а може тільки купити. Або ми кінчаємо стару систему та живемо, або система кінчає нас. У другому турі буду я і Зеленський, а якщо виборці Зеленського не прийдуть, буду я та Порошенко. У другому турі я переможу і Зеленського, і Порошенка.

Я виконаю обіцянку Порошенка та посаджу трьох його друзів

Я не буду жити помстою. Крим і Донбас потрібно повертати, я знаю як. Це буде «Будапештський формат» за участі США, Франції, Німеччини, Росії та України. Як Берлінська стіна впала, так і стіна між Україною і Кримом впаде. Я беру приклад з Маргарет Тетчер, я відчуваю себе її ученицею. У мене немає бізнесу з перших днів, як я пішла в політику. Політика брудна, комусь треба бути асенізатором. Донецьк для мене — це Василь Стус і мільйони тих, хто не скорився. Із величезним хот-догом мене сфотографували випадково. Коса — унікальна зачіска українських амазонок.