Від Дениса Манжосова чекали компромату на Зеленського. Канал «Прямий» спробував його здобути у прямому ефірі, але вийшло так собі

Автор:
Марія Жартовська
Дата:
Від Дениса Манжосова чекали компромату на Зеленського. Канал «Прямий» спробував його здобути у прямому ефірі, але вийшло так собі

Артем Артеменко

Сьогодні в прес-центрі агентства «Українські Новини» Денис Манжосов, друг дитинства Володимира Зеленського та колишній актор «Студії «Квартал-95» мав давати прес-конференцію. Анонсували, що Манжосов розповість про причини виходу з «Кварталу» шість років тому. На прес-конференції колишнього КВНщика чекали журналісти та актор «Кварталу» Олександр Пікалов. Він ще до приходу Манжосова заявив, що за виступ перед ЗМІ той отримав гроші. Журналісти чекали, що за десять днів до другого туру виборів Манжосов озвучить компромат на Зеленського. Але прес-конференція не відбулася — її ініціатор несподівано поїхав, а ввечері так само несподівано зʼявився на телеканалі «Прямий», який повʼязують з президентом Петром Порошенком. Ведучий Матвій Ганапольський у прямому ефірі прагнув дізнатися, чи наркоман Зеленський. Манжосов намагався сказати, що нічого поганого про кандидата в президенти та його аналізи говорити не хоче. Відповіді Манжосова, який у минулому був другом Зеленського, та відверті запитання Ганапольського ми наводимо майже без скорочень.

Ганапольський: Далі у нас позачерговий гість, колишній учасник «Студії Квартал-95» Денис Манжосов. Для мене це трохи несподівано. Сьогодні було заявлено, що буде ваша прес-конференція.

Манжосов: Це так. Я давно не поринав в українську реальність. Я сьогодні опинився в дуже дивному становищі. Так вийшло, що я шість років мовчав й ані слова не говорив про те, чому покинув свій рідний колектив. Так вийшло, що я навчався за кордоном. Повернувся в країну, і з 31 грудня мій телефон почав дуже активно працювати у звʼязку з виборами і з усіма програмами. Мені спочатку дзвонила величезна кількість журналістів, представників ЗМІ. Звичайно, всі дзвонили з дуже дивними питаннями, які ми з вами знаємо і чуємо, на кшталт — чи наркоман Зеленський, чи вигнав він мене з «Кварталу»... Мені не хотілося цього робити, і я не вважав за потрібне, але в якийсь момент, буквально 2—3 тижні тому, випустив невеликий влог з маленькою дівчинкою, яка брала в мене інтервʼю.

Я висловив певну громадянську позицію. Після цього інтервʼю мій телефон не замовкав, мої месенджери волали, і я вирішив, що маю сам для себе зробити велике, розширене і розгорнуте інтервʼю. Оскільки дуже багато ЗМІ та журналістів хочуть почути від мене гидоту і провокації про мого товариша, про рідний колектив.

Скажу вам чесно, друзі, прес-конференцію я збирав заради одного: щоб наочно донести людям, кореспондентам, що незважаючи на те, що сталося між нами шість років тому, в жодному разі не може бути такого, щоб я говорив щось погане про моїх товаришів дитинства. Але сьогоднішній день виявився таким лакмусовим папірцем. Я спочатку дуже засмутився, не зрозумів, що сталося. Я приїхав на прес-конференцію як піонер — трохи раніше. Був представник від організаторів, мені сказали, що початок через 40 хвилин. Я сів у машину і поїхав пити каву, минуло буквально 15—20 хвилин і мені подзвонили ці організатори та повідомили про те, що будівля замінована, тут краще не зʼявлятися, буде щось погане. Я ніколи з цим не стикався і справді дуже засмутився, прошу вибачення у представників ЗМІ. Люди хотіли поговорити, я не знаю, що сталося насправді...

Ганапольський: Ви зібрали прес-конференцію там, де було мінування [у прес-центрі агентства «Українські Новини»]. Ви її зібрали, щоб що сказати?

Манжосов: Мій основний посил, те, що я хотів донести журналістам: усі жадають почути від мене якісь неправильні слова, коментарі, провокації стосовно одного з нинішніх кандидатів у президенти.

Ганапольський: Пана Зеленського?

Манжосов: Абсолютно правильно. І я повторюся і ще раз донесу, що це неможливо. Ми маємо розуміти одне одного, незважаючи на те, що наразі не приймаю кандидатську програму Зеленського. У мене є моя власна освіта, погляди, які говорять мені про те, що Володя може бути президентом у будь-який час, але, на мій погляд, у ці спекотні дні для нашої країни цей день не для нього. Це моя позиція, яку я висловив у попередньому інтервʼю і на неї дуже сильно накинулися.

Ганапольський: Для мене несподівано, що ви прийшли, тому що у нас мав бути пан [Юрій] Гримчак [заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій]. Прийшли ваші колеги і стали говорити, що вам дали гроші. За що вам дали гроші?

Манжосов: Ви знаєте, я не можу відповісти на це питання. Я б із задоволенням зустрівся з колегами, обговорив би ці нюанси, або як їх назвати, і мені взагалі дивно, що вони таке говорять. Вони боялися провокацій, я розумію це, шановні мої колеги, не бійтеся!

Ганапольський починає говорити з редактором, який щось коментує йому у вухо. Він запитує Манжосова то про публікацію у соцмережах, то про скріни листування, в якому йому погрожували. Ганапольський не може зрозуміти, про що йому каже редактор, і просить Манжосова пояснити, чи погрожували йому і чи писав він про це пост.

Манжосов: Вибачте, ви володієте якоюсь неправильною інформацією, на моїй особистій сторінці такого допису точно немає.

Ганапольський: Ага, значить якась помилка, і так далі. Отже, наступне питання... Якщо потрібно буде контактувати з «Кварталом 95», ви готові чи ви розбіглися?

Манжосов: У нас немає контакту, і на жаль або на щастя, Матвію, протягом останнього часу змінився світогляд, цілі, інтереси. Мені зараз хочеться займатися іншими речами.

Ганапольський: Пан Зеленський по-своєму здав аналізи. Мені здається, що Зеленський мав здати там, де Порошенко здав, це моя думка. У нас був лікар-нарколог, він сказав, що має бути одна фірма. Як би воно далі не склалось, але коли уникаєш стандартизованої історії з аналізами, тобі про це нагадуватимуть.

Манжосов: Вибачте, будь ласка, а це стандарт? Це світовий стандарт – здавати аналізи?

Ганапольський: Ні.

Манжосов: Мені здається, це шоу-бізнес.

Ганапольський: Ви знаєте Володимира Зеленського давно, вибачте, що ставлю питання, чи бачили ви колись, чи чули колись, що Зеленський щось вживав? Я вас бачу вперше, як скажете, так і скажете. Просто скажіть і все.

Манжосов: Я кажу вам, що це неправда. Я кажу вам, що це дурість, висмоктана з пальця.

Ганапольський: Тобто ви маєте на увазі, що ви ніколи не бачили, щоб він курив, коловся, і ви вважаєте це неправдою? Просто розумієте, я формулюю, ви маєте сказати, так або ні.

Манжосов: Я розумію, я відповів на ваше запитання. Матвію, ви ж досвідчений журналіст, чи не здається вам...

Ганапольський перебиває і знову говорить про редакторку, яка просить його прощатися і кудись стати. Закінчивши монолог, він вибачається, що перебив гостя, і просить продовжити.

Манжосов: Чи не здається вам, що постановки таких питань у таких великих дебатах і при таких великих програмах, що це недоречно, що вони необґрунтовані, що працюють виключно на фарс, увагу і шоу?

Ганапольський: Ви маєте на увазі, що я запитав? Ні... Суспільство має право почути дві речі: аналізи і вашу думку як людини, яка його знала і знає. Оскільки він, якщо виграє, він керуватиме країною, буде Верховним головнокомандувачем, і це буде людина, яка говоритиме на трибунах, і хиткість цієї ситуації...

Манжосов: Вас бентежить....

Ганапольський: Не мене! Не мене! Я, як представник, скажімо, «порохоботів». Є шанувальники Зеленського, їм все одно: наш крутий пацан... А є інші люди, а ви кажете, товариство має право поставити питання... Не докоряйте мені за питання...

Манжосов: Я абсолютно згоден з паном [Святославом] Вакарчуком, який сказав геніальну річ: «Створюймо не форми, а суть». Те, що обговорюється в нашому суспільстві сьогодні, на превеликий жаль, це не суть.

Ганапольський важко зітхає, зізнається у повазі до Зеленського як до артиста, але каже, що цього замало для президентства. Шкодує, що Зеленський недостатньо відкритий, дякує гостеві та прощається.