Що чекає всесвіт Marvel після фільму «Месники. Завершення»? Сольні фільми, нові тандеми і персонажі (обережно, спойлери!)

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:
Що чекає всесвіт Marvel після фільму «Месники. Завершення»? Сольні фільми, нові тандеми і персонажі (обережно, спойлери!)

Marvel Studios

Фільм «Месники. Завершення» підвів межу чергової фази кіновсесвіту Marvel і став 22 серією саги про супергероїв. У ній закінчуються сюжетні лінії деяких основних персонажів: одні гинуть, інші йдуть на пенсію. На перший план виходять кілька другорядних героїв. Закриє «третю фазу» сиквел «Людини-павука», який виходить улітку цього року. Marvel уже планує нову, четверту фазу і готується випустити по три фільми в 2020, 2021 і 2022 роках. Деякі зі старих персонажів отримають сольні фільми, інші обʼєднаються в нові тандеми, треті стануть героями серіалів на стримінговому сервісі Disney. Студія анонсує і появу нових героїв у кіновсесвіті. Ми зібрали все, що відомо про нові проекти Marvel — обережно, попереду спойлери фільму «Месники. Завершення» (без них ніяк не обійтися).

«Людина-павук: Далеко від дому»

Останнім фільмом третьої фази кіновсесвіту, за задумом студії Marvel, стане новий фільм про Пітера Паркера. Судячи з трейлера, події в ньому розгортаються безпосередньо після фінальної частини «Месників». Премʼєра запланована на 5 липня 2019 року.

Чорна Вдова

Marvel Studios

Сольний фільм про супершпигунку Наташу Романофф уже перебуває на стадії виробництва, зйомки заплановані на червень цього року. Враховуючи долю Чорної Вдови в останніх «Месниках», це швидше за все буде приквел про історію Романофф до того, як вона потрапила в загін супергероїв. Але не будемо забувати, що у «Завершенні» зʼявилася можливість подорожей у часі.

Доктор Стрендж

Marvel Studios

Режисер Скотт Дерріксон погодився повернутися для зйомок сиквелу про чарівника Стівена Стренджа у виконанні Бенедикта Камбербетча. За інформацією The Hollywood Reporter, зйомки почнуться навесні 2020 року, а премʼєра попередньо запланована на травень 2021-го.

Вартові Галактики і Тор

Marvel Studios

Режисер двох попередніх частин Джеймс Ганн повернувся до проекту після звільнення. Проте до роботи над сиквелом він візьметься не раніше від 2021 року, після того, як закінчить зйомки другої частини «Загону самогубців». Новий фільм про пригоди Пітера Квілла та його команди вже цікавий тим, що в кінці «Месників. Завершення» до них приєднався Тор. З одного боку, це може означати, що вихід четвертої частини «Тора» відкладається. А з іншого, такий сюжетний поворот дає можливість розкрити нового персонажа — Валькірію, якій Тор передав управління Асгардом в останньому фільмі. І вона найімовірніше зʼявиться, якщо не в сольному проекті, то в історіях інших героїв.

Капітан Марвел і Чорна Пантера

Marvel Studios

Капітан Марвел гарантовано отримає продовження, враховуючи касовий успіх першої частини. Глава студії Marvel Кевін Файгі сказав, що в новій фазі цей персонаж «буде в авангарді всього кінематографічного всесвіту». А фанати побачили в твіті виконавиці головної ролі Брі Ларсон натяк на те, що в новій серії може зʼявитися Валькірія.

Marvel Studios

Оскароносну «Чорну Пантеру» теж чекає продовження. Режисер першої частини Раян Куглер уже пише сценарій сиквелу і готується до зйомок наприкінці 2019 — на початку 2020-го. Про сюжет поки відомо мало, лише те, що події швидше за все розгортатимуться у Ваканді.

Нові герої

Студія Marvel анонсувала новий проект «Вічні» — історію про надпотужних і майже безсмертних істот. Кевін Файгі натякнув, що їхня історія «може тривати тисячоліття» і вони перетинатимуться з персонажами «Вартових Галактики». Серед акторів, які можуть зʼявитися в цьому фільмі, називають Кумейла Нанджіані та Анджеліну Джолі.

Також Marvel працює над першим фільмом у кіновсесвіті з актором-азіатом у головній ролі. У коміксах Шан-Чі — майстер бойових мистецтв. Режисером картини стане Дестін Даніель Креттон.

Серіали

Marvel Studios

Компанія Disney, яка купила Marvel, планує запускати свій стримінговий сервіс уже восени цього року. Серед заявлених серіалів є й історії окремих персонажів з «Месників»: Соколиного Ока, Локі, Ванди і Віжна, Сокола і Зимового Солдата.

Залізна людина і Капітан Америка

Marvel Studios

Тоні Старк і Стівен Роджерс, схоже, не зʼявляться у новій фазі кіновсесвіту, незважаючи на можливість подорожей у часі. У фінальній частині один загинув, другий пішов на пенсію. Виконавець ролі Капітана Америки Кріс Еванс ще минулоріч пообіцяв, що зіграє свого персонажа в «Месниках. Завершення» востаннє. Закінчився контракт з Marvel і в Роберта Дауні-молодшого.

Поки що неясною лишається доля Халка в новій фазі. А щодо продовження «Людини-мурахи» поки ходять лише «розмови». І, нарешті, головне питання — чи будуть Месники впʼяте обʼєднуватись проти спільного ворога — поки що залишається без відповіді. Але навіть якщо загін супергероїв знову збереться в новому фільмі, то майже безсумнівно в оновленому складі.