«Якщо би щось не так — ми прожаримо й Вову». Ми подивилися випуск «Вечірнього кварталу» без Зеленського та розповідаємо, як жартували про нового президента (спойлер — майже не жартували)

Автори:
Юліана Скібіцька, Тома Балаєва
Дата:
«Якщо би щось не так — ми прожаримо й Вову». Ми подивилися випуск «Вечірнього кварталу» без Зеленського та розповідаємо, як жартували про нового президента (спойлер — майже не жартували)

Горлушко Вальдемар / УНІАН

Двадцять п’ятого травня на каналі 1+1 вийшов новий випуск «Вечірнього кварталу» — вперше без Володимира Зеленського. Концерт знімали наприкінці квітня в Туреччині, коли вже було відомо, що Зеленський став президентом. «Квартал» завше вирізнявся жорсткими жартами стосовно українських політиків, аж до президентів. Останні п’ять років коміки майже у кожному випуску висміювали Петра Порошенка. Після перемоги Володимира Зеленського, у «Кварталі» запевняли, що нічого не зміниться, й так само жорстко жартуватимуть і зі свого колишнього колеги. Ми подивилися концерт за вас, і розповідаємо, про що там жартували. Прямі цитати — у лапках.

Концерт розпочався з мініатюри, де «кварталівці» вирішують, хто ж замість Зеленського буде головним у команді. На це місце претендує Євген Кошовий. Учасники обговорюють, що лідером не може бути «наркоман», пропонують Кошовому здати аналізи на стадіоні, на що той відповідає: «Стадіон так стадіон».

Потім в одного з учасників дзвонить телефон, починається промова: «Доброго дня! Це Євген Кошовий. Третього квітня буде вирішальний вибір для “Кварталу”». Це пародія на масові дзвінки українцям перед другим туром — голос Петра Порошенка закликав їх прийти та проголосувати за нього. Після ще декількох жартів про стадіон, «кварталівці» представляють нових акторів команди, один з них — Ігор Ласточкін, комік з Дніпра. «Навіщо “Кварталу” ще одні асоціації з Ігорем з Дніпра? А що, добре звучить — Ігор з Дніпра, маріонетка Кошового». Під кінець мініатюри учасники співають, що Зеленський «для вас — гарант, а для нас він Зелений» та «те, що там свій, нас навряд чи зупинить. Якщо би щось не так, ми прожаримо й Вову».

Потім Євген Кошовий замість Зеленського відкриває концерт, але в цей час Зеленський йому телефонує.

— Ну що ви? Ви там що, почали концерти затримувати?

— Ми й при тобі концерти затримували.

— Це ви не при мені, це ви при Порошенкові концерти затримували.

Під час розмови Кошовий кілька разів каже Зеленському, що той заважає їм розпочати концерт. Зеленський відповідає:

— Ти хочеш сказати, що гарант Конституції, Верховний Головнокомандувач заважає тобі розпочати концерт?

Зеленський телефонує Кошовому на кросівку, виходить на відеозв’язок та «востаннє каже»: «Ласкаво просимо до “Вечірнього кварталу”».

Далі учасники показують мініатюри, які не мають жодного стосунку до політики. Окрім монологу Валерія Жидкова, де він розповідає, як ховають людину, яку всі ненавидять. Монолог розпочинається словами: «Коли людина відходить, про неї або добре, або нічого», там є жарт: «Він був активістом, тому ми ховаємо його в улюбленому одязі — шарфі Ющенка та куртці “Партії регіонів”».

Остання мініатюра — перші обличчя держави вітають нового президента з перемогою. Перший — Петро Порошенко: «Вітаю вас з перемогою. Але це й моя заслуга також. Можливо, для вашої перемоги я зробив навіть більше, ніж ви».

Вітають Зеленського Надія Савченко, Андрій Парубій, Віталій Кличко. Потім учасники переривають мініатюру зі словами «скільки можна» та обговорюють, що не знають, як їм вести концерт без Зеленського. Вирішують зателефонувати йому скайпом, на екрані Зеленському нібито допомагає Порошенко — пояснює, яку кнопку натиснути, аби прийняти дзвінок. Зеленський каже: «Петре Олексійовичу, ви думаєте, я не вмію скайпом користуватися?» Порошенко відповідає: «Я обіцяв допомагати — я допомагаю».

Під час розмови учасники просять Зеленського надати виплати «за втрату годувальника». Питають, про що жартувати. Зеленський каже, що як і раніше — «відкрито, жорстко. Про президента жартуйте».

Кошовий каже: «В нас є два номери — кіт у мішку та вовк в овечій шкурі. Який краще?» Зеленський відповідає: «Краще кіт у мішку, аніж вовк в овечій шкурі. Зустрінемося за п’ять років».

Насамкінець учасники співають фінальну пісню російською: «Ты, возможно, еще не понял, что с тобою произошло и о чем говорится так много, где добро побеждает зло. Но чувство юмора есть у Бога, оцени поворот, братан. Мы шутили про них всю дорогу, а теперь ты реально там».