Голова Офісу президента Андрій Богдан дав велике інтервʼю «Українській правді». Ось головне з нього у 10 абзацах

Автор:
Євген Спірін
Дата:
Голова Офісу президента Андрій Богдан дав велике інтервʼю «Українській правді». Ось головне з нього у 10 абзацах

Андрій Богдан

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Богдан дав велике інтервʼю «Українській правді». Сьогодні видання опублікувало другу частину. У ній Богдан розповідає про «Слугу народу» Олександра Дубінського, роботу митниці, втому Зеленського від негативу та про самого себе. Ось головне з цього інтервʼю.

Дубінський хоче отримати свою частку відомості, публічності, слави. Я не думаю, що ним керують бажання негативні по відношенню до держави, до нашої фракції чи до нашої партії. У нас є різні думки, і є люди, які принципово з чимось не погоджуються. Але фракція ефективна і голосує за всі поставлені перед Верховною Радою законопроєкти.

[Ідея запросити депутатів на поліграф] належить Давіду Арахамії. Він дуже полюбляє цю ідею. Він у це вірить і вважає, що це один зі способів знайти правду.

[У Кабміні] ще бояться [рішень], вони дуже розумні, дуже класні експерти. Але не хочуть нести відповідальність. Саме репутаційну відповідальність. Жодна політична партія не має жодного впливу на Кабінет міністрів. КРІ їхньої діяльності — це не суспільна любов, а результати роботи.

Олександра Данилюка привів я. Саша весь час бачив себе в різних місцях, але не в тому, де він перебував. І він не займався поточною роботою, він займався стратегічним плануванням життя держави, а заодно й світу.

[Валерій Хорошковський] нас консультує. Його недруги, і друзі, і різні політичні табори рекомендували нам прислухатися [до Хорошковського]. Тому що, окрім теоретиків, в Україні є тільки один практик, який реально це реалізовував. Але реальним керівником митниці є Максим Нефьодов. Я в нього дуже сильно вірю. Стара система робить усе, щоб саботувати діяльність Нефьодова.

Я нікого нікуди не призначаю, хоча мені приписують дуже багато кадрових рішень. Я не боюся приймати рішення, переступаючи через якісь формальності. Не боюся, що мене притягнуть до якоїсь відповідальності. Притягнуть — ну, так притягнуть.

За весь час моєї присутності, моєї команди ніхто не взяв жодної копійки хабара, не отримав долі в якихось потоках і в якихось інтересах. Якщо комусь з олігархів у нас щось не подобається, у них немає можливості нас шантажувати.

Олексія Гончарука не я рекомендував робити премʼєр-міністром. Так само Рябошапка. Це рішення Зеленського. У них немає зобовʼязань ані переді мною, ані перед жодним з олігархів.

Я написав цю заяву [на звільнення], віддав Володимиру Олександровичу [Зеленському] і сказав: «Дивися, щойно ти вирішиш, тієї ж секунди…» Ми ще на стадії виборчої кампанії домовилися з Володимиром Олександровичем, що я йду з ним до кінця.

[Зеленський втомився] від негативу. Багато негативу на нас виливається і з засобів масової інформації — він це сприймає дуже болісно. Я інколи йому кажу: «Припини читати Facebook». У нього багато міжнародних зустрічей такого рівня, який Порошенку і не снився. Він уже дуже популярна у світі особа.