Новини кінця світу. Перший у світі пересаджений пеніс чудово прижився, жінка народила в 67 років і чекає на покарання, уся поліція американського міста звільнилася на знак протесту

Автор:
Остап Кармоді
Дата:
Новини кінця світу. Перший у світі пересаджений пеніс чудово прижився, жінка народила в 67 років і чекає на покарання, уся поліція американського міста звільнилася на знак протесту

Артем Марков / Дар'я Светлова / «Бабель»

Щотижня оглядач Остап Кармоді вивчає кращі відкриття світових науковців, останні досягнення китайської цензури, матеріали судових процесів щодо ґендеру, придивляється до новин зміни клімату, боротьби зі зміною клімату та боротьби з боротьбою зі зміною клімату — одним словом, робить усе, щоб кінець світу не застав його зненацька. Як зазвичай, theБабель публікує його авторську добірку в суботу вранці.

В американському містечку Риджтоп більше немає поліції. Усі її працівники звільнилися на знак протесту проти того, що мер і віцемер вирішили поповнити міську скарбницю і поставили перед правоохоронцями завдання виписувати не менше ніж 210 штрафів на місяць. На запису зустрічі керівництва з поліцією, який один з учасників таємно зробив і злив пресі, чути, як батьки міста закидають поліціянтам, що виписані ними штрафи навіть не покривають їхню зарплату. «Охорона правопорядку — це не виписування штрафів, — заявили пресі ті, хто звільнилися, — а боротьба зі злочинністю. Місцева влада намагається нажитися на громадянах. Ми цим займатися не будемо».

У США податок на прибуток може стягувати не тільки уряд, але і влада окремих штатів. Цього тижня мешканці Техасу проголосували на референдумі за поправку до конституції штату та відібрали це право у його влади. За те, щоб заборонити уряду Техасу накладати на громадян податок на прибуток, проголосували майже три чверті учасників референдуму. Пропозицію підтримали представники обох головних американських партій у Техасі — і республіканці, і демократи. Губернатор Техасу, республіканець Грег Еббот перед референдумом навіть опублікував відео, де він розриває податкову декларацію Каліфорнії, штату з найвищим у США прибутковим податком, і каже: «Я хочу ніколи не бачити нічого схожого в великому штаті Техас».

Жінка, яка в 2017-му показала середній палець кортежу Трампа, виграла вибори в раду графства Лаудон, Вірджинія, де розташований гольфклуб, що належить Трампу. Джулі Бріскман їхала на велосипеді дорогою, коли з нею порівнявся кортеж президента. Зрозумівши, хто її обганяє, вона виставила в напрямку президентської машини руку з піднятим середнім пальцем. Фотографія цього жесту облетіла всю американську пресу й коштувала Бріксман роботи у фірмі, яка заробляла на держзамовленнях. Втративши роботу, вона вирішила піти в політику і стала кандидаткою від Демократичної партії. А знамените фото було головним рекламним матеріалом її передвиборчої кампанії. Можливо, рада графства — це лише початок, і коли-небудь її оберуть президентом.

Франкомовна провінція Квебек у Канаді має особливий статус. Наприклад, у неї є власна, окрема від канадської, імміграційна програма. Ця програма вимагає, серед іншого, обовʼязкового знання французької мови. Як і багато інших країн, Квебек надає посвідку на проживання випускникам місцевих університетів, — але тільки якщо вони доведуть, що добре володіють французькою.

Нещодавно квебекська влада відмовила у посвідці на проживання випускниці місцевого університету через те, що один із пʼяти розділів її дисертації був написаний англійською, а не французькою (це було зроблено для того, щоб його взяли в міжнародний науковий журнал). Імміграційний офіс Квебеку надіслав дівчині лист, де пояснив, що їй відмовлено в посвідці, тому що вона не продемонструвала достатнє знання французької. Абсурд ситуації полягає в тому, що дівчина, яку звати Емілі Дюбуа, народилася і виросла у Франції, і є корінною франкомовною француженкою.

Китаянка в 67 років народила третю дитину — тепер вона найстарша мати країни. Усі чекають, що її покарають: політику «Одна сімʼя — одна дитина» в Китаї нещодавно скасували, але більше ніж двох дітей мати все одно не дозволяється. Жінка і її чоловік стверджують, що дитина була зачата й народжена абсолютно природним шляхом, єдиним лікарським втручанням був кесарів розтин, а секрет таких пізніх пологів полягає в здоровому способі життя.

Прессекретарці британської асоціації доул (немедичних асистенток при пологах) Лінсі МакКарті-Келверт довелося звільнитися після того, як вона написала в Facebook, що дітей можуть народжувати тільки жінки. Трансгендерні активісти вважають це твердження трансфобним і завалили асоціацію листами з вимогами звільнити МакКарті-Келверт. Асоціація не стала її звільняти, але зажадала стерти допис. У відповідь на це прессекретарка звільнилася і заявила, що вона не хоче працювати на організацію, яка прогинається перед вимогами жменьки активістів замість того, щоб відстоювати права жінок.

Свій пост про жінок МакКарті-Келверт написала після того, як організація з боротьби з раком Cancer Research UK за вимогою тих же трансгендерних активістів прибрала зі своєї реклами цитологічного мазка слова про те, що він призначений для жінок, замінивши їх на «для всіх, у кого є шийка матки».

Через рік після першої в світі трансплантації пеніса та мошонки пацієнт почувається чудово, у нього буває ерекція і він може відчувати оргазм. Пеніс пересадили американському солдату, що підірвався в Афганістані на міні та втратив не тільки репродуктивний апарат, але й частину нижньої половини тіла. Готувалися до операції і шукали відповідного (мертвого) донора 8 років. Сама процедура зайняла 14 годин, протягом яких 11 хірургів зʼєднували сотні крихітних кровоносних судин у тілі ветерана і донорському органі. Лікарі пропонували солдату пересадити не тільки мошонку, але і яєчка, після чого він зміг би стати батьком дітей — щоправда, не своїх, а померлого донора. Але солдат відмовився від цієї можливості.

Маленьку ікону, що кілька десятиліть висіла над плитою на кухні старої француженки, продали з аукціону за 26,8 мільйона доларів. У вересні жінка вирішила переїхати і запропонувала непотрібний мотлох, який їй було лінь тягти у своє нове житло, включаючи і картину, на продаж місцевому аукціоністові. Той виявив, що 25-сантиметрова стрічка, яка багато років покривалася кіптявою над вогнищем — це робота кисті флорентійського художника ХІІІ століття Чімабуе, провідного майстра Проторенесансу. Її продали за 26,8 мільйона доларів — найбільшу в історії суму, виручену на аукціоні за середньовічну картину. Звідки вона взялася в її будинку, колишня власниця вже не памʼятає.

Китайські вчені досліджували викопні залишки рослин, щоб за ними визначити, як змінився клімат у Китаї за останні чотири тисячі років, і встановили, що країна переживала кліматичні цикли, коли погода змінювалася від теплої до холодної і назад з періодом приблизно в 500 років. Періоди теплої погоди збігалися з розквітом китайської цивілізації, періоди холодної — з її занепадом. Вчені стверджують, що новий холодний період повинен настати уже в найближчі десятиліття, і хоча його суворість, імовірно, зменшиться через накопичення в атмосфері парникових газів від діяльності людини, побоюються того, що він усе одно може погано позначитися на розвитку цивілізації.

Британські науковці зробили неприємне відкриття, повʼязане зі змінами клімату: вони виявили, що темпи переробки літієво-іонних акумуляторів, що застосовують у все більш модних у Європі електромобілях, катастрофічно не встигають за темпами виробництва цих самих електромобілів. Науковці побоюються, що якщо так піде далі, Велика Британія буде завалена горами токсичних відпрацьованих акумуляторів, і закликають уряд терміново щось придумати.